Verrekenbeding in huwelijkse voorwaarden vóór einde jaar naleven

Ondernemer of particulier? Als u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, is het verstandig om te kijken of daarin een zogenaamd periodiek verrekenbeding is opgenomen. Als dat zo is, heeft u met uw partner afgesproken dat u de overgespaarde inkomsten met elkaar verrekent. De meeste huwelijkse voorwaarden bevatten een dergelijk beding.

Meestal is in het beding afgesproken dat u de verrekening jaarlijks uitvoert, in de praktijk blijkt dat nogal eens niet te gebeuren. Bij het einde van het huwelijk – door overlijden of door echtscheiding – heeft u in dat laatste geval een probleem. U loopt dan grote kans dat het totale vermogen – bezittingen en schulden – van u beiden moet worden verdeeld alsof u in gemeenschap van goederen getrouwd zou zijn.

Wilt u die kans niet lopen? Zorg er dan voor dat u voor het einde van het jaar het inkomensoverschot van u beiden verdeelt en daarover een verrekening opstelt.

Wilt u meer weten over de naleving van afspraken in uw – bestaande of toekomstige – huwelijkse voorwaarden? Bel ons voor het maken van een afspraak.